Nike Blazer Mid 77 Slangeskinn gnHuev4Ash

SKU7973174560
Nike Blazer Mid 77 Slangeskinn gnHuev4Ash
nike Nike Blazer Mid 77 Slangeskinn gnHuev4Ash Nike Blazer Mid 77 Slangeskinn gnHuev4Ash Nike Blazer Mid 77 Slangeskinn gnHuev4Ash
Skip to main content
Registrer deg gratis nå
ELITESINGLES Rådgiver Psykologi › Å være sjenert er verken lett for deg eller for den du dater
av Elisa Kaiser
7963
Er du sjenert og forelsket? Eller dater du en som er sjenert?
Sjenanse kan være et hinder for å lykkes med å finne kjærligheten: Mange som er sjenerte, står så å si i veien for seg selv. Andre, som er interessert i den sjenerte personen, har vanskeligheter med å tolke sjenertheten riktig. Vi forklarer hvorfor man blir sjenert, gir tips mot sjenanse, og byr på hjelp for dem som ikke vet hvordan de skal forholde seg overfor sjenerte mennesker.

Hva betyr det egentlig å være sjenert?

De fleste kjenner noen som er sjenert: Mennesker som ofte unnviker andres blikk, som lett rødmer, og snakker med lav stemme. Men ikke alle som er sjenerte, er alltid like tilbakeholdne. Det kan være avhengig av omstendighetene: De fleste mennesker er mer avslappet i trygge og kjente omgivelser enn i fullstendig nye og ukjente situasjoner. I tillegg er man gjerne sjenert når man ikke har det så godt på innsiden – da forsøker man å beskytte seg på utsiden, ved å unngå kommunikasjon og konfrontasjon .

Det kan også hende man er utadvendt og full av selvtillit på noen områder – for eksempel på jobb – men plutselig blir sjenert overfor det motsatte kjønn (eller samme kjønn, hvis man tiltrekkes av det ). Dette har også mye med erfaring å gjøre, siden det ukjente ofte er skremmende. Derfor er det særlig unge gutter som er sjenert overfor jenter, eller tenåringsjenter som rødmer hver gang de ser han de liker. Men New Balance 574 Menns Hvitt Skinn IYf0CrT3
, så er det vanlig at man fremdeles er sjenert overfor personer man gjerne skulle ha flørtet med.

Det er ikke utelukkende dårlig å være sjenert. Det er også uttrykk for stor følsomhet, noe som absolutt er en verdifull egenskap, særlig når det kommer til relasjoner med andre. Sjenerte mennesker er veldig oppmerksomme for detaljer – det gjør dem til pålitelige venner og partnere. Men for dem selv kan det å ta inn på seg så mange sanseinntrykk ofte bli slitsomt og skremmende. Derfor trekker de seg tilbake og virker sjenerte på andre.

Hvorfor blir man sjenert?

Forskning har funnet ut at grunnlaget for at en person blir sjenert ligger i genene. Det er altså arvelig å være sjenert. Noen mennesker er rett og slett sjenerte av natur. Særlig sjenerte barn reagerer sterkere på stress og blir lettere redd enn andre. Men selv om sjenerthet har mye med anlegg å gjøre, så kan man ofte få bukt med den i løpet av oppveksten eller som voksen.

EliteSingles’ ansatte psykolog Salama Marine forklarer at det finnes fire forskjellige typer sjenerte: Den ene typen er sjenert på grunn av frykten for å mislykkes. Den andre tør ikke å snakke med andre fordi den er redd for å blottlegge seg. Den tredje typen er redd for å bli dømt av andre, mens den fjerde typen aldri våger å si nei, eller å få igjennom viljen sin. Enten man er på nett eller i det «virkelige liv», kan det være plagsomt å være sjenert. Det er riktignok ingen sykdom, men en karakteregenskap som man kan jobbe med å forandre, understreker hun.

Hva kan man gjøre for å være mindre sjenert?

Psykologen vår kommer med tre gode råd til deg som sliter med å være sjenert og ønsker å bli mer utadvendt:

Aksept

Et første skritt er, som så ofte, å akseptere at man er sjenert. Det hjelper dessuten å forstå hvilken type sjenerte man hører til. Innadvendte personer har ofte altfor høye forventninger til seg selv. Aksept betyr derfor at de må slutte å gjenta negative tanker («Jeg kan ingenting«, «Jeg klarer det aldri…») som bare trekker ned selvtilliten.

Ikke overdriv

Mange som er sjenerte, prøver å skjule dette ved å opptre på en overdreven utadvent måte. De spiller en rolle som lett kan gå for langt. For eksempel merker de ikke at de ofte inntar hele plassen i en samtale og hele tiden snakker om seg selv. Dette synes nok de fleste er irriterende, men det kan være et spesielt stort problem når man møtes på date , siden det er viktig å vise oppmerksomhet for å signalisere interesse.

Øvelse gjør mester

Det er likevel viktig å utsette seg selv for vanskelige situasjoner, for å sakte men sikkert takle dem bedre. Ta små utfordringer, som å spise lunsj med en ny kollega, gå bort til noen du ikke kjenner på en fest, eller inviter flere folk du liker til middag hos deg. Utsett deg aktivt for slike situasjoner som vanligvis skremmer deg, så vil du med tiden merke at de egentlig ikke er farlige.

Hvordan forholder man seg overfor sjenerte personer?

Selv om det å være sjenert ofte er et tegn på usikkerhet, så kan det omsider også føre til at andre blir usikre. Det er nemlig ikke lett å tolke oppførselen til en sjenert person. Etter en date med en som er veldig innadvendt, er det mange som tenker: « Er han/hun ikke interessert eller bare sjenert? ». Det er ikke lett å vite, når den andre legger skjul på følelsene sine og nærmest virker likegyldig – selv om kanskje hjertet banker og sommerfuglene vrimler i magen.

Det beste du da kan gjøre, er å spørre den andre rett ut. For er den andre faktisk interessert, men for sjenert til å vise det, vil han eller hun sikkert være takknemlig for at du overtok å si de vanskelige ordene. Dessuten er det smigrende for deg at den andre er sjenert – for når det kommer til stykket, så er det jo vanlig å bli sjenert når man er forelsket. Bare at folk som sjenerte fra før av blir enda mer sjenerte når de har hjertebank.

For å prøve å bryte den onde sirkelen, burde begge partene (den sjenerte, og den andre, som jo muligens også er sjenert) overvinne frykten for å bli avvist, og snakke åpent om hva de føler. Ærlighet er noe av det mest avvæpnende og sympatiske man kan vise når man dater . Alle blir glad over å høre at noen liker dem. Og er ikke følelsene gjensidige, blir man likevel smigret av komplimenten. Den som har blottlagt sine følelser vil sannsynligvis føle seg krenket eller flau, men i alle fall har han eller hun fått svar på spørsmålet om den andre er interessert eller ikke. Da er det mye lettere å gå videre, og heller bli kjent med andre. Å ha blitt avvist, er ingen grunn til å bli sjenert – tvert imot burde du være stolt at du var så modig og spurte!

Når kjæresten er sjenert

Er man blitt sammen med en som er sjenert, så har man i alle fall klart å overkomme de første vanskelighetene. Mange som er sjenerte, «tiner» opp med tiden, når de lærer den andre å kjenne og dere stoler på hveradnre. Likevel forblir mange sjenerte i sosiale sammenhenger. Hvis partneren selv er veldig sosial og utadvent, kan dette med tiden bli et problem. Det kan være en belastning å stadig merke at kjæresten føler seg uvel og virker usikker overfor venner eller fremmede, når man selv er åpen og går rett på sak.

Det kan også være vanskelig for forholdet om en av partene er veldig sjenert i senga. Selv om han/hun har tillit til kjæresten, så kan det være vanskelig å virkelig slippe seg løs. Det er synd for den sjenerte så vel som for partneren. Også i en seksuell sammenheng kan det hjelpe å snakke om egne behov. Men enkelte klarer ikke å legge ord på slike ønsker. De må først bli klar over hva det egentlig er de har lyst på i senga. Da er det lurt å beskjeftige seg med dette, både ved å prøve seg fram alene og med partneren. En åpen, og gjerne flørtende samtale kan hjelpe å bli mindre sjenert i senga.

Det er selvfølgelig helt i orden å være en innadvendt person, men faktum at du er sjenert burde ikke gjøre livet ditt unødvendig vanskelig. Vi ønsker deg lykke til med å bli såpass utadvendt at du får det lettere med å bli kjent med og være sammen med et menneske du er glad i!

Les mer:
Veien ut av ensomheten – ta initiativ!
Drømmen om å finne sjelevennen
Vans Old Skool Off White Womens q5J0Yg5u
Om artikkelforfatteren: Elisa Kaiser

Elisa Kaiser er ansvarlig for EliteSingles.no

GALLERI RAMFJORD
Schwensensgate 1 - 0170 Oslo - Norway - 0047 22564370

Auksjonsutstilling 28.mai - 4.juni 2018

Rett På Veggen Auksjon28.mai - 4.juni 2018 (mandag-mandag) -en annerledes auksjonsutstilling som varer i 8 dager. Vi har fått inn over 200 kunstverk av 50 forskjellige kunstnere og satt ned alle prisene til 1/3del av galleriprisen og starter budrunden der. Du kan legge inn bud rett på veggen, på tlf eller e-post hele uken. Telefon 22564370 / [email protected]/ SMS 40555562 Auksjonen starter mandag 28.mai kl 12.00 og avsluttes mandag 4.juni kl 18.00. Ingen avgjørelser blir tatt før siste dagen, siste timen, den som har det høyeste budet da får kunstverket til den prisen som er budt. Budene blir IKKE oppdatert på nett, kun i galleriet. Velkommen til en annerledes og morsom auksjonsform.Åpent hver dag 12.00-18.00 under hele auksjonen! 5 % kunstavgift til BKH kommer i tillegg, ellers ingen gebyrer. Ta kontakt med oss på [email protected] hvis det er noe du lurer på!ART AUCTION - if you speak English, please send us an e-mail : [email protected] and we will guide you through. We ship artwork abroad!(Bilder kommer)

Vi deltar på kunstmesse under Art Basel Week i Sveits Kunstnere:Ingebjørg StøyvaLene KildeSiri GindesgaardKaroline KaaberLuis Bivar (Bilder kommer)

GALLERI RAMFJORD

Adresse: Schwensensgate 1 på St.Hanshaugen i Oslo

Åpningstider: torsdag-fredag 12.00-18.00 og lørdag-søndag 12.00-16.00

Kontakt: [email protected] / 22564370 / 98611244

PREVIOUS EXHIBITIONS:

9 kunstnere fra hele verden har laget nye arbeider i galleriet i hele april. På denne utstillingen får du se resultatet. Varer til 20.mai (17.mai stengt)Kunstnere:Michelle Doll (USA)Gabriel Schmitz (Tyskland)Joel Daniel Phillips (USA)Mai Lashauri (Georgia)Olav Mathisen (Norge)Peter Sutton (Norge/England)Luis Bivar (Portugal)Terese B Larsen (Norge)Monica de Morais (Portugal)(Trykk på overskrift i gult for å se alle bildene)

Joel har vært en av de 9 kunstnerne som har brukt galleriet som atelier i april. På denne utstillingen får du se de arbeidene han har laget i denne perioden, pluss noen til... Varer til 20.mai (17.mai stengt)(Trykk på overskrift i gult for å se alle bildene)

Varebiler Sk8hi Platåsko Svart / Helt Hvitt aO557PQCr8
Gå til toppen
Dette nettstedet bruker javascript. Hvis du aktiverer javascript blir brukeropplevelsen bedre.
Birger N. Haug
toggle menu
Asics Gel Lytt Iii Rød Tørkle h4BbKgfidq
Prøvekjøring
Bruktbil
Verksted­bestilling
Skadesenter
Bilutleie
Finn avdeling
Nyhet: 03.10.2017
Nissan Veihjelp er laget for å sikre at alle reiser med Nissan får en «happy ending”. En 24/7-dekning, 365 dager i året er inkludert i bilens 5 år/100.000 km garanti. Både garantiberettigede havarier og trafikkulykker er dekket av tjenesten. Ring grønt nummer 815 21 310.

Hva inngår i Nissan veihjelp?

Hovedtjenesten i Nissan Veihjelp inkluderer reparasjon på stedet og/eller tauing til nærmeste Nissan-forhandler. Hvis kjøretøyet har vært innblandet i en ulykke eller dersom det har vært tauet til Nissan-forhandleren på hjemstedet, tilbys kun Hovedtjeneste.

Dersom årsaken til hendelsen er garantiberettiget havari som ikke kan repareres av den forhandleren der bilen ble tauet inn samme dag, og dette ikke er Nissan-forhandleren på hjemstedet, er du berettiget til Nissan Veihjelp tilleggstjeneste.

Dersom bilen kan repareres i løpet av tre arbeidsdager, hjelper Nissan deg på en av følgende måter:

Fri overnatting på hotell Alternativ transport Erstatningsbil

Dersom kjøretøyet ikke kan repareres og gjøres tilgjengelig innen tre arbeidsdager, vil kjøretøyet og dets passasjerer bli transportert hjem eller til hjemstedets forhandler.

Dersom det inntreffer omstendigheter som du mener omfattes av Nissan Veihjelp og du ønsker å benytte denne servicen, kan du ringe grønt nummer 815 21 310.

Ha alltid nødnummeret (grønt nummer) lett tilgjengelig.

Vennligst hold følgende informasjon klar til den som svarer hos Nissan Veihjelp:

Nissan Veihjelp dekker og/eller betaler bare for service utført eller godkjent av den som yter veihjelpen. Hendelser som oppstår ved deltakelse i konkurranser, rally og billøp dekkes ikke. Den som yter servicen har rett til å avbryte servicen dersom hendelsen skyldes overlagt handling eller utpreget mangel på aktsomhet fra fører eller passasjerer. Nissan Veihjelp dekker ikke kostnader som kunden normalt ville dekket selv ved reise, som f.eks drivstoff, forsikringer, tollavgifter, parkeringsavgifter, måltider osv. Hotellopphold, transport hjem og retur, samt leiebil avhenger av tilgjengelige ressurser og omfattes av lokale forskrifter. Nissan Veihjelp er ikke ansvarlig for feil eller uhell under utførelse av sine forpliktelser som skyldes utenforliggende omstendigheter (force majeure).

x
May 28
Facebook Twitter E-mail
Davids liv
Posted on by admin
Follow

Hadde noen menn skrevet om hvor flinke deres bedre halvdeler var til typiske “kvinneting” som kjøkken og vask, hadde de kjapt fått høre det.

“Hun er en fantastisk husmor!” regnes ikke lenger som en kompliment.

“Handyman” er derimot et begrep som brukes hyppig for tiden. Kvinner hyller sine verre halvdeler på Facebook fordi de er så “innmari handy” med verandaer, biler, rør, terrasser og ymist anna.

Vel, ingen av eks-ene mine har skrevet noe slikt på Facebook, da.

For jeg finnes ikke handy.

Her følger bekjennelser fra en mann som er så lite handy som det er mulig å bli.

Jeg er av typen som har skulka flere dugnader enn jeg egentlig har samvittighet til. Grunnen er at jeg har til gode å være på en dugnad hvor jeg ikke føler meg komplett idiot.

Dere skal vite at det ikke står på innsatsvilje! Gi meg en oppgave som består i å flytte noe fra punkt A til punkt B, og dere skal se en arbeidsinnsats av en annen verden! Og jeg kan klippe plen! Løfte tungt! Male en vegg!

Problemet er bare at det ofte er helt andre oppgaver som venter.

Som den gangen dugnadsleder snakka om å høvle over noe, før han så gliste og babla noe om “sjutoms”. Jeg trodde et øyeblikk han drev med harry sex-preik.

Men neida, han gjorde visst ikke det.

Jeg har ti tommeltotter. Jeg er ubrukelig til praktisk arbeid. Jeg kløner det til, og får alltid overbærende blikk fra folk som inspiserer det jeg gjør, for så å overta, mens jeg står dum som et brød på sidelinjen og får belæring.

En belæring som går inn det ene øret og ut det andre, siden jeg er lite lærenem når jeg rødmer av skam.

Det er åpenbart at det er mye praktisk som regnes som allMENNkunnskap, som ikke alle menn har kunnskap om. Vi lærte ikke sånt på skolen, siden vi ikke gikk tømrerfag eller lignende.

Men innimellom blir det åpenbart at flere av de som kan slike ting, kan det nettopp fordi de tydeligvis brukte skoletiden til å lære denslags, på bekostning av slikt man egentlig skal lære på skolen.

Det er da en ikke-handy nerd som meg kan få sin patetiske og smålige hevn i sitt stille sinn. Når innkallelsen til dugnaden er full av og/å-feil og særskrivingsfeil.

Akerhsus KollektivTerminaler FKF